Smotra recitatora u Kuršumliji

0

Obaveštavamo Vas da će se tradicionalna smotra recitatora opštine Kuršumlija , koja se održava u okviru republičke manifestacije „Pesniče naroda mog“, ove godine održati u četvrtak, 2. aprila 2015. god., u sali Opštine Kuršumlija, sa početkom u 19 sati, navode u obaveštenju iz Narodne biblioteke u Kuršumliji.

Prijave za smotru dostaviti Narodnoj biblioteci – najkasnije do 1. aprila 2015.god., -do kada treba sprovesti i školska takmičenja, odnosno, izbor recitatora takmičara.

BROJ TAKMIČARA:
Osnovne škole prijavljuju po 5 recitatora u oba uzrasta (malađem do V razreda , i starijem od V do VIII razreda)

– O.Š. “Drinka Pavlović”………………………. 5+5
– O.Š. “Miloje Zakić”…………………………….. 5+5
– Ekonomska škola Kuršumlija………………. 5
– Gimnazija Kuršumlija………………………….. 5

Za podujevske škole: – Osnovnu, Gimnaziju, i Tehničku, s obzirom da njihovo učešće nije predviđeno zvaničnim propozicijama Smotre, predlaže se da svaka od škola prijavi najviše po 2 recitatora.

Propozicije takmičenja:

Izbor pesme je slobodan, primeren polu i uzrastu recitatora, u trajanju do 4 minuta.
Recitatore će ocenjivati tročlani stručni žiri prema sledećim kriterijumima: primerenost pesme polu i uzrastu recitatora, akcentuacija i dikcija, misaono-emotivni sadržaj, i prirodnost, izražajnost, i sugestivnost kazivanja.

Za Okružnu smotru recitatora kvalifikovaće se po tri (3 recitatora ) mlađeg i srednjeg uzrasta, i 5 recitatora starijeg uzrasta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime