Sneg iznenađuje putare u Kruševcu

10

Sneg koji više od od 12 sati pada na području Kruševca i celog Rasinskog okruga  iznenadio je mnoge učesnike u saobraćaju, a u Kruševcu se zbog neočišćenog snega  na ulicama retko ko od taksista usuđuje da  krene na pozvano odredište.

Iako većih zakrčenja u saobraćaju nema, jer je najveći deo vozila ostao pod snegom na parkinzima,  u ,,Kruševacputu,,  kažu da su svi putni pravci, koje pokriva pomenuto preduzeće prohodni, sem što je otežan saobraćaj prema Kopaoniku, Goču i Jastrepcu, pa se prema ovim, kao i putnom pravcu koji vodi od Jošaničke Banje prema Kopaoniku, vozačima savetuje da bez lanaca ne kreću na put.

Sa autobuske stanice u Kruševcu i dalje redovno saobraćaju svi autobusi prema redu vožnje, a bez većeg zastoja prolaze i autobusi iz drugih pravaca Srbije.

Na Autoputu Niš-Beograd, kod prevoja Mečka u blizini Ražnja bilo je zastoja zbog zakrčenja dva teretna vozila, ali su ovde počeli i radovi na vijaduktu, pa se preporučuje oprezna vožnja.

U Kruševcu su na čišćenju snega angažovana pet vozila, ali 22 radnika nisu u stanju da očiste sve pešaćke staze, trotoare i parkovske površine u 33 ulice.

Komunalci su već je utrošili preko 1.300 kilograma soli, ali sneg i dalje pada, nanoseći nove nanose.

Ovo, kao i najava ledene kiše, koja se očekuije u ponedeljak i utorak, sve učesnike u saobraćaju, ali i građane, upozoravaju na veći oprez.

krusevac-prvi-sneg-1

 

10 KOMENTARA

   • sve čiste,sem dvorišta…nek malogsadjani izadju iz sobe i nek očiste svoja dvorišta…možda treba i paučinu drugi da im čistí…bravo sekcijo…

 1. Ko koga iznenadio ulice su prohodne ne znam kada se to bolje cistilo, pa ne moze svaka ulicica da se cisti znaju se prioriteti pogledajte oko sebe ljudi ne ciste svoja dvorista ,a trazimo da nam svaki sokak neko pocisti smatram da je ovo sto rade ok bio sam po gradu i svuda je prohodno

  • OVako prijatelju, kada mi istekne registracija, niko mene ne pita dal pada sneg ili ne, vec moram da idem i da uplatim ako hocu da se vozim.Zar ne? U toj registraciji se placa i za odrzavanje puteva. Prema tome, mene ne interesuje dal napolju pada sneg ili ne. Ocekujem da su putevi ocisceni, a ne da cekam 2-3 dana da sneg padne pa da gospoda izadju da ciste. Ne mozes da gledas par ulica u centru grada. Danas sam otisao do vikendice u Jablanici i mogu da ti kazem da je ono tragedija za malo mladje vozace ili one sa manjim iskustvom! Apsolutno ni jedan sporedni put se ne vidi gde je, od Krusevca DO jablanice, a predpostavljam i dalje. Jablanica je duga preko 4 km. i ne mozes da znas gde je put a gde njiva. Vozis po osecaju i predpostavkama!!!
   Samo ti sedi i uzivaj, a voleo bih da moras negde da odes kolima van grada, ili u neku manju ulicu, pa da vidim sta ces posle da kazes.
   Glavno je da su nama putari spremni, da su nabavili sve sto je potrebno, pa sada mogu lepo i da sede u svojim toplim kancelarijama i cekaju utorak da se temperatura poveca na +6. Onda ce verovatno nesto i da ociste. 🙂

 2. Iznenađuje se svako ko ne poznaje ljude koji vode Kruševac put i ko ne poznaje njihove odnose sa vrhuškom vlasti u Kruševcu. Ni 10% para koje dobijaju ne zaslužuju jer su nesposobni, neobrazovani i korumpirani!

 3. Pa ko jos cisti selendre misli da je ok ,da su putevi do svih naselja prohodni,a navedite ulicu osim nekih zabitih ulicica koja nije ociscena

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime