Specijalna nagrada na Jahorina festu za prokupački film

0

Film “Sekira” reditelja Žikice Jovanovića nagrađen je specijalnom nagradom na Jahorina festu. Reč je o filmu kratkog metra u kom se prepliće više žanrova, horor, akcija, drama, a na čijem završetku je jasno da se radi o komediji.

Jahorina fest je jedan od najznačajnijih festivala u regionu i ove godine su na konkurs pristigla 2793 filma. Film “Sekira” ušao je u uži krug od 95 filmova iz 25 zemalja i bio jedan od 32 filma prikazanih na festivalu.

– Naš film je nominovan u kategoriji kratkog igranog filma i dobio je jedan od 3 glasa tročlanog žirija. Na festivalu se dodeljuje nagrada “Zlatni javor”, koja je pripala francuskom filmu, i još jedna specijalna nagrada, koju smo dobili mi, rekao je Vladan Milutinović, producent filma.

Reditelj i idejni tvorac filma “Sekira” Žikica Jovanović rekao je da je na filmu radila uspešna ekipa kvalitetnih ljudi. Pored producenta Milutinovića, zaslužni za uspeh su i Vojkan Aranđelović (kamera i fotografija) i Ivica Trailović (muzika). Ovo je prvo zajedničko iskustvo filmske ekipe sa glumcima Radoslavom Krivokapićem i Tijanom Petrović. Oni su izrazili veliko zadovoljstvo i sreću što je ovo ostvarenje već primećeno i ocenjeno kao kvalitetno.

Novost u Prokuplju, pored ove nagrade, svakako jeste osnivanje Film kluba, koje je proisteklo iz višegodišnjeg uspešnog filmskog rada ovih prokupačkih entuzijasta.

– Film klub će se baviti promocijom filma, ali i onih umetnosti koje prate film. Mislim pre svega na fotografiju i muziku za film. Radićemo na edukaciji dece i građana, u planu su filmske radionice iz oblasti režije, montaže i slično. Sve ćemo to, naravno, obavljati kao i dosad u saradnji sa institucijama kulture našeg grada – Domom kulture, Galerijom “Fil-Art” i drugima, rekao je Jovanović.

Film klub očekuje od svih zainteresovanih da se učlane i učestvuju u filmskim čarolijama. Pored radionica u planu su filmski festivali i intenzivan rad na popularizaciji filma u našem gradu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime