Sport – škola – policija

0

U nastavku sprovođenja projekta Policijske uprave u Prokuplju i OŠ “Milić Rakić Mirko“ pod nazivom „Sport – škola – policija“ u ovoj školi održana su predavanja na temu bolesti zavisnosti, narkomanija i alkoholizam. U sklopu borbe protiv ovih savremenih bolesti promovisana je fizička aktivnost, kao jedan od načina da se mladi udalje od rizika.

– Predavanje su održana učenicima šestog i sedmog razreda, dok će učenici završnog razreda moći ova predavanja da čuju neposredno pred matursko veče i ekskurziju u aprilu mesecu – objasnila je direktor škole Ivana Radonjić. Ona je dodala da je predavanje održala oficir Policije Valentina Radić i da je kroz njega decu upoznala kako da izbegnu suočavanje sa ovim porocima, ali i sa posledicama konzumiranja alkohola i narkotika.

Organizator sportskih aktivnosti u okviru projekta „Sport – škola – policija“ je profesor fizičkog vaspitanja Miroljub Glišić, a učenici ove osnovne škole su odmerili svoju fizičku spremnost u neobičnom nadmetanju sa profesorima fizičkog vaspitanja i pripadnicima Policijske uprave u Prokuplju.

Pobednici ovog takmičenja su bili svi učesnici, jer su kroz ovu aktivnost promovisali zdrav život i rekli NE porocima.

Predavanja su namenjena učenicima šestog, sedmog i osmog razreda, a već drugu godinu realizuje se u prokupačkim osnovnim školama u saradnji sa danskom organizacijom „Open fan“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime