SPREMNI ZA DEČJU NEDELJU U BAJČINCU!

0

PROKUPLJE: Izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u Bajčincu od juče ima veseilije školsko dvorište. Učiteljica Jelena Đorđević je pokrenula i uspešno završila oslikavanje školskog terena.

Spremni za Dečju nedelju

U susret prvoj nedelji oktobra i najznačajnijoj nedelji za decu, Dečjoj nedelji, učiteljica i đaci ove škole dosetili su se kako da ulepšaju svoje školske dane. Oni su devet dana oslikavali školsko dvorište, i to bojom za beton, tako da je ovo trajno obezbeđena radost.

– Proteklih godina sam imala običaj da iscrtavam teren kredama u boji kako bih učenicima stvorila podsticajno i bogato okruženje koje pruža različite mogućnosti za igru takmičarskog karaktera. Koristili smo prazne plastične flaše, merdevine, panjeve, čunjeve, obruče, lopte, krede u boji i redovno menjali izgled terena ispred naše škole. Nakon svake kiše sve što je bilo nacrtano-izgubilo bi se. Oslikavanjem dvorišta bojama za beton dobili smo trajnije rešenje na radost dece i mene kao učiteljice. – rekla je učiteljica Jelena Đorđević.

Teren je osmišljen tako da istovremeno mogu da se takmiče dva do četiri učenika. Na poligonu učenici hodaju i trče, hodaju s jedne strane na drugu, s noge na nogu, skaču iz kruga u krug na jednom ili oba stopala, prate odgovarajuću boju linije koja ih vodi na narednu aktivnost, penju se uz zamišljene lestve, igraju školicu, brzo hodaju punim stopalom, prave žablje skokove, kreću se unapred i unazad, preskaču vijaču, okreću se za 360 stepeni, skaču punim stopalom u pravcu strelice.

Sportski dan u okviru Dečje nedelje okupiće ovde mnogo đaka iz Bajčinca i okolnih sela, a nema sumnje da će se i nakon toga na ovom terenu dugo čuti dečja vriska i radost.

U realizaciji ideje puno su pomogli pomoćni radnik škole S. Kocić, kao i roditelj učenice prvog razreda V. Filipović, a celokupnu ideju i rad je podržao direktor škole Saša Jovović.

A zašto je učiteljica Jelena izabrala igru kao svoje nastavno sredstvo, čitajte u našem magazinu Topličanka.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime