Srbijanka Stanković dobitnica nagrade „Slobodan Stojanović“

2

Novinarka redakcije Top Novosti i urednica rubrike Književni kutak Srbijanka Stanković ovogodišnja je dobitnica nagrade „Slobodan Stojanović“ za najbolju neobjavljenu dramu.

Konkurs za najbolji neobjavljeni dramski tekst „Slobodan Stojanović“ organizuje Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Fondacija „Slobodan Stojanović“ već šestu godinu zaredom, a mlada Prokupčanka je prva žena koja je dobila ovo priznanje.

– Čast je dobiti priznanje koje nosi jedno veliko književno ime. Kao neko ko stvara i živi kroz književni rad, mogu da kažem da ovako izgleda ostvarenje sna. Oduvek sam mislila da je veliki uspeh objaviti svoje delo pre tridesete godine, ali je zadovoljstvo još veće kada znate da je neko drugi vrednovao vaš rad kao izuzetan. Kada pišete dramski tekst, želite dve stvari: da to delo bude objavljeno i, još bitnije, izvedeno. Danas mogu da kažem da sam na pola puta, rekla je Srbijanka.

Kao predsednik Književne omladine Prokuplja i dugogodišnji saradnik prokupačkog Doma kulture, ona je nagovestila saradnju sa dramskim ansamblom ove ustanove, tako da postoji prilika da se ova drama nađe na daskama koje život znače već u narednoj godini.

Sa Dana Slobodana Stojanovića u Požarevcu, Srbijanka je u svoj rodni grad donela plaketu Slobodan Stojanović, a sledeće godine u ovo vreme na istoj manifestacije će njena drama biti objavljena i predstavljena javnosti.

(Autor: Miloš Ivanović)

2 KOMENTARA

  1. Dali ovo znaci da je Srbijanki obezbedjeno neko normalno radno mesto u toj struci, ili eventualno neka normalna plata za njen dalji trud?

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime