Srećno vam slobodno nebo, Srbi

0

Eto, blago nama, na dvadesetu godišnjicu Dejtona, dođe nama u prestonicu, bez glaska protesta, čak ni u ime nevino ubijenih, što direktno bombama, što kao kolateralna šteta, što naknadno, osiromašenim uranijumom, Stoltenberg (tako li se zove?) i objavi da nam je dozvoljen vazdušni prostor. Nekih 19,5 kvadrata neba nad jadnom nam i napaćenom otadžbinom i da slobodno možemo da letimo, nije nam samo ponudio metlu.

Podseća li vas to, poštovani Srbi, ako mi de dozvoli da reknem koju, a da me ne poklopi Vučićević, na povećanje plata i penzija, a takvi scenariji samo kod ovog, pomalo hipnotisanog naroda, mogu da prođu:

Elem, uzmem ti 10 do 20 posto krvavo zarađene crkavice, onda te ubedim da si ti to državi dao dobrovoljno, a na kraju ti vratim 1,5% tvojih para i ti budeš srećan.

Dušan Kovačević prenosi tu legendu u jednom svom komadu: to je stara čobanska logika. Kada u mali, tesan prostor, u kome nema mesta ni za 15 ovaca, silom nabiju 20, pa kada, posle izvesnog vremena, ovcama bude tesno i pobune se, čobani izbace dve, a 18 ovaca odahne i blaženo mekeće u glas zahvalnosti.

(Autor: Zoran Cvetković)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime