„Sretenjski susreti pesnika“ 13. februara u Domu kulture

0

Tradicionalna pesnička manifestacija ,,Sretenjski susreti pesnika“, ove godine će u organizaciji Književnog duštva „Rade Drainac“, biti održana devetnaesti put zaredom.

Manifestacija je zakazana za 13. februar sa početkom u 18 časova, a prema najavi organizatora očekuje se dolazak pesnika iz više književnih klubova iz Srbije.

“I ovi susreti će se dešavati u vidu pesničkog maratona, kada će učesnici čitati po jednu svoju pesmu, koju će potom predati stručnom žiriju, koji će onda odlučivati o tome koja će poneti titulu najbolje”, rekli su u Književnom društvu „Rade Drainac“.

Prvonagrađeni pesnik će dobiti Sretenjsku povelju, a drugonagrađeni Sretenjsko odličje.

“Pozivamo ljubitelje poezije da dođu na ovogodišnje susrete, jer na njima uvek bude lepo i interesantno. Da podsetimo da su prošle godine laureati, pored Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja, dobili i po jednu sliku sa Ivanjdanske likovne kolonije. Jedan broj pesnika je na prošlogodišnjim, 18. po redu „Sretenjskim susretima“ dobio i pohvale, naglasio je organizator ove pesničke manifestacije i pozvao prokupačke ljubitelje poezije da dođu u Dom kulture i zajedno sa učesnicima uživaju u prezentovanju njihovih stihova.”

U toku ove manifestacije pesnici će posetiti i „Drainčevu spomen sobu“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime