“Sretenjski susreti“ ponovo u Domu kulture

0

Pesnička manifestacija „Sretenjski susreti“ je jedna od važnijih manifestacija koja se u našem gradu, povodom Sretenja, tradicionalno održava svake godine. Ovaj put oni su zakazani za 23. februar i okupiće pesnike iz cele Srbije.

Ono što je još važnije, kako kažu u Domu kulture koji je i organizator ovog značajnog dešavanja, jeste da se oni vraćaju tamo gde pripadaju, svojoj matičnoj kući.

Tako će tridesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje, ugostiti književni stvaraoci iz Toplice u renoviranoj zgradi Doma kulture. Svaki od njih kazivaće po jednu svoju pesmu, a najbolji će biti nagrađeni Sretenjskom poveljom i Sretenjskim odličjem.

Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“. Ipak, kako ističu u Domu kulture, najveća nagrada za ovogodišnje dobitnike Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja, biće objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.

„Sretenjski susreti“ se ove godine po četvrti put održavaju u vidu pesničkog maratona i po četvrti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje.

Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice Sretenjskih susreta 2015.godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime