Srpska Nova godina uz Boru Đorđevića i ,,Riblju Čorbu,,

0

U Vrnjačkoj Banji je sve spremno za doček Srpske Nove godine, jer po pravilu u ovu Banju iz godine u godinu dolazi sve veći broj turista da proslavi doček pravoslavne Nove godine, a samim tim, da isprate staru, kažu u Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje.

– Imajući u vidu rezultate iz prethodne godine kada smo bili najposećenija turistička destinacija u Srbiji sa preko pola miliona noćenja, imamo obavezu da za proslavu Pravoslavne Nove Godine napravimo spektakl. Ako još niste odlučili gde ćete za Srpsku Novu Godinu, Vrnjačka Banja je pravi izbor. Dođite kod nas jer se nećete pokajati, a za sve vas na centralnom vrnjačkom trgu pevaće Bora Đorđević i “Riblja Čorba”,, poručuje direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović.

On kaže da će preko dana na vrnjačkoj promenadi biti besplatno deljena riblja čorba, grejana rakija i čaj u organizaciji ribolovačkog društva ” Moravac” .

U Banji, svakako, napominju da oni koji vole skijanje mogu otići do planine Goč koja je udaljena 9 kilometara.

– Na Goču funkcionišu dve uređene ski staze širine oko 60 metara, i dužine 520 metara. Pogonsko zatezna stanica je na nadmorskoj visini 990 metara, odakle skijaši polaze ka vrhu. Mesto odakle kreću na ski stazu je na 1123 metara, što znaci da je visinska razlika 132 metara. Broj instaliranih vučnih naprava je 36, a kapacitet je 1195 skijaša na sat, prosečan uspon ski staze je oko 30 stepeni. Poseban doživljaj je skijanje noću. Cena dnevnog ski pasa je 600rsd, a noćnog 800 rsd. Pored staze postoji par ugostiteljskih objekata koji gostima pružaju mogućnost osveženja u svakom trenutku po veoma pristupačnim cenama,, , ističu u Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime