Šta rade agencije za organizaciju događaja?

0
punoletstvo-restoran-flase-18-rodjendan-baloni
Unsplash.com

Sigurno ste čuli da mnogi ljudi unajmljuju agencije za organizaciju bitnih događaja, ali da li znate za kakve se sve tipove proslava one mogu angažovati?

Često su u pitanju veći događaji poput venčanja i proslava matura, ali i mnogi drugi kojih se ne biste odmah setili.

U nastavku teksta pročitajte šta tačno rade agencije za organizaciju događaja, kakve sve usluge pružaju i kako vam mogu pomoći da vaš važan događaj bude što bolje upriličen!

Angažovanje agencije za organizaciju događaja – uspešna proslava je zagarantovana

Možda ste mislili da se profesionalci iz oblasti organizacije događaja zovu u pomoć samo kada je u pitanju planiranje velikih okupljanja kao što su festivali, kongresi i venčanja sa mnogobrojnim zvanicama, ali nije baš tako.

Agencije za organizaciju događaja vam mogu pomoći da organizujete sa što manje stresa i manje proslave poput rođendana, momačkih i devojačkih večeri i tim bildinga.

Prednost agencija koje se bave ovim poslom, na engleskom poznatom kao event planning, je što će nakon što su angažovani preuzeti na sebe sve segmente organizacije, a na klijentima je samo da izraze svoje želje i potrebe.

#1 Tim bilding događaji – za podizanje saradnje tima na viši nivo

Tim biliding druženja nisu samo obične proslave u firmi već imaju zadatak da podignu motivaciju i produktivnost celog tima i da učine da se članovi bolje upoznaju i zbliže kroz razne uzbudljive aktivnosti.

Zadatak agencije za organizaciju događaja je da na osnovu želja klijenta, budžeta i tipa kolektiva osmisli najbolje aktivnosti za tim bilding.

Agenta će sigurno interesovati nešto od sledećih stvari:

  • Da li ima konflikta u timu?
  • Da li je potrebno da se članovi kolektiva bolje upoznaju?
  • Da li je timu potrebna dodatna motivacija?
  • Da li smatrate da tim mora da poradi na komunikaciji?
  • Da li je prisutna dovoljna doza timskog duha?

Na osnovu vaših odgovora, moći će da angažuju tim bilding aktivnost za koju smatraju da je najbolja za kolektiv u tom trenutku.

Mogućnosti su razne.

To mogu biti popularne igre u zatvorenom kao što su kvizovi, bilijar, pikado, kuglanje i karaoke.

Kreativne aktivnosti kao što su radionice slikanja i vajanja.

Avanturističke aktivnosti poput planinarenja, orijentiringa, paintball-a, skijanja i rafitnga.

Takođe, tim bilding događaji mogu biti i u formi nekih veoma korisnih aktivnosti koje će pomoći razvoju tima – brain storming, trening asertivne komunikacije i slično.

#2 Organizacija devojačke večeri uz profesionalnu pomoć – nešto što treba razmotriti

Angažovanje agencija za organizaciju događaja nije toliko često kada je organizacija devojačkih večeri u pitanju jer su uglavnom u pitanju događaji s manjim brojem zvanica.

Ipak, pročitajte zašto ne treba biti tako.

Devojačke večeri prethode jednom od najlepših ali i najstresnijih događaja u životu svake žene. Svi znamo koliko je potrebno priprema uoči svadbe i koliko je to emotivan događaj i velika promena za nju. Posebno kada je prisutan i pritisak okoline.

Zato ne vidimo zašto ne biste sebi olakšale devojačko veče unajmljivanjem profesionalaca.

deveruse-devojacko-vece-nazdravljanje-svecane-haljine
Pexels.com

Dobra agencija za organizaciju događaja će se postarati da devojačko veče protekne što je bolje moguće. Pomoćiće vam da odaberete idealan prostor za proslavu, poklone, plejlistu sa vašom omiljenom muzikom i blesave natpise na majicama za deveruše.

Još jedna stvar za koju će se agencija postarati jeste ketering. Na vama je samo da odaberete – roze šampanjac, šareni kokteli, mini sendviči, fotogenične krofne, suši ili nešto sasvim drugačije…

#3 Punoletstvo – organizacija najvažnijeg dana u životu svakog srednjoškolca

O da. Agencije za organizaciju događaja se mogu angažovati i za organizaciju 18. rođendana, ali i svih ostalih.

Punoletstvo predstavlja veoma važan dan u životu svake mlade osobe i dan kada simbolično a i zvanično postaje odrasla osoba. Zbog toga je tradicija obeležiti ga na poseban način u društvu svih dragih osoba.

Profesionalci vam mogu pomoći da ih obeležite na najbolji mogući način i olakšati vam planiranje. Samo je bitno da im kažete svoje želje i očekivanja, broj zvanica koje očekujete i budžet kojim raspolažete kako biste izabrali adekvatan prostor.

Sugestija agencije je da ukoliko planirate da na rođendanu bude veliki broj zvanica razmislite o iznajmljivanju sale za proslave ili restorana. Većina takvih objekata će vam u sklopu iznajmljivanja prostora ponuditi i hranu i piće.

Što se tiče krune svake proslave punoletstva – torte, i u njenom izboru vam može pomoći agencija. Torta pored tradicionalnih 18 svećica može imati dekoraciju kakvu god poželite – vašu sliku, prirodno ili veštačko cveće, figurice ili uzbudljivi vatromet.

Još jedna dobra stvar kod angažovanja agencije je što će ona ukoliko to budete želeli osmisliti zabavne rođendanske aktivnosti, kako za vas i vaše prijatelje, tako i za ostale generacije koje budu prisutne – mame, tate, bake ili mlađe sestre i braću.

Na taj način će se svi osetiti ugodno a vaš rođendan će biti za pamćenje!

Nakon što ste pročitali naš tekst i mnoge prednosti koje nude agencije za organizaciju događaja, sigurni smo da ćete ih razmotriti u budućnosti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime