Dramski prvenac Srbijanke Stanković “Ana je čekala” predstavljen prokupačkoj publici u Domu kulture. Umesto književnih kritičara o knjizi govorili glumci koji su premijerno izveli jednu scenu drame. Ovom promocijom ujedno je i zvanično otvoren Klub Doma kulture.

Autorka knjige, i novinarka naše redakcije, kaže da se na ovakav postupak odlučila zato što je želela da njena knjiga oživi pred publikom.

– Verujem da nema adekvatnijeg načina za predstavljanje dramskog teksta od igranja. Zbog toga su glavni junaci ove večeri Ljiljana i Ivica Ilić, Anastasija Cvijanović i Đorđe Stošić. Zahvaljujući njihovom glumačkom umeću moja slova su večeras oživela pred vama, a to je veće od svakog kritičkog prikaza, rekla je Srbijanka Stanković.

Podnaslovom “Ljubavna konfuzija u 2 čina” autorka je, kako kaže, želela da se poigra i sa sobom i sa čitaocima. Iako se autoironijski postavlja prema svom delu (i u svom delu), ona ipak ističe da su ljubav i umetnost osnovne poruke njene drame, ali i lajt motiv njenog života i stvaralaštva.

Nakon izvođenja scene, za potpisivanje knjige, u skladu sa naslovom, čekalo se u redu. Kako iz Doma kulture kažu, Prokupčani ipak neće dugo čekati da vide ovu dramu na sceni pozorišta “Hranislav Dragutinović”.

Inače, promociju su organizovali Dom kulture Prokuplje i Književno društvo “Rade Drainac”. Izdavač knjige je Narodna biblioteka “Ilija M. Petrović” u Požarevcu, na čijem je konkursu za najbolji neobjavljeni dramski tekst 2015. godine pobedio dramski prvenac ove Prokupčanke.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime