Stanari Takovske ulice: Asfaltirajte ulicu ili protestujemo ispred Opštine!

1

Stanari Takovske ulice iz Prokuplja se spremaju za protest ispred zgrade Opštine Prokuplje zbog ignorisanja od strane lokalne vlasti i ne odgovaranja na njihovu peticiju za asfaltiranje ulice.

Naime, stanari Takovske ulice iz Prokuplja sastavili su početkom juna meseca 2017.godine peticiju za asfaltiranje ulice  i predali je predsedniku opštine,  načelniku Topličkog upravnog okruga, javnom preduzeću za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U svom pismu našoj redakciji oni iznose sledeće:

Peticiju je potpisalo sto posto vlasnika i stanara kuća jer su se jednoglasno složili da je dosta bilo laži i obmana oko tog asfalta. Ulica se nalazi u urbanom delu grada i  kilometrima unaokolo su sve ulice asfaltirane a ova se zaobilazi u širokom luku. Ulica je široka minimum pet metara celom svojom dužinom, što retko koja ulica od skorašnje asfaltiranih ispunjava. Dobijali su razna obećanja od lokalnih vlasti ali se sve na kraju samo na tome i završi.U poslednje vreme radi se na asfaltiranju raznih seoskih puteva i sporednih uličica po periferiji grada. Treba i te puteve asfaltirati ali prioritet bi trebalo dati ulicama u urbanijim delovima grada. Ova ulica je jedna od najstarijih ulica u Novom Naselju i njeni stanari nisu nikako zaslužili ovakvo ophođenje i nebrigu od strane lokalne samoupave.

Do današnjeg dana odgovore na peticije od lokalnih vlasti nismo dobili. Dobili smo polovinom jula meseca odgovore iz ministarstva građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture i ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u kojima su nam rekli da zahtevaju od predsednika opštine da se što pre izjasni o konkretnom slučaju I o istome neposredno izvesti I dotična ministarstva I stanare Takovske ulice. Kako I dalje nije bilo odgovora od lokalnih vlasti, napisali smo početkom avgusta meseca predsedniku Opštine Prokuplje žalbu na administrativnu ćutnju jer nam nije dat nikakav odgovor u zakonskom roku.U žalbi smo mu dali rok do kraja jeseni da nam odrade asfaltiranje ulice ili ćemo se organizovati u neprekidni građanski protest ispred zgrade opštine u Prokuplju.Preporučili smo im , pošto nas nisu uplanirali u budžet za ovu godinu da neki drugi projekat preusmere I reše naš problem, jer u zadnje vreme asfaltiraju mnoge ulice I puteve koji su udaljeniji nego naša ulica od centra grada i ni u kom segmentu nisu prioritetniji od naše ulice. Pošto posle mesec dana od podnošenja žalbe na administrativnu ćutnju niko se nije iz Opštine Prokuplje udostojio da nam da odgovor, napisali smo i danas u gore navedena ministarstva predali prijave na administrativnu ćutnju lokalne vlasti i ignorisanje građana sa zahtevom za hitno rešavanje problema kako ne bi dolazili u neprijatnu situaciju da se organizujemo u proteste i stvaramo neprijatnost i nama i svojim sugrađanima.

Molimo vas da što pre objavite našu priču i problem u kom se nalazimo.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

1 KOMENTAR

  1. Više smo stanari Sahare jer kad dune vetar ili prodje automobil od peščane oluje pocrkasmo ….u dvoriste niti može da se sedi,kuva zimnica,igraju deca….ovo je strašno…hvala predsedniku opštine na razumevanju,baš nas je iznenadio svojom reakcijom,svaka čast to je čovek koga smo birali ….

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime