Šteta od požara u kruševačkom VP domu oko 25 miliona

1

Stara zgrada magacina Vaspitno popravnog doma (VPD) u Kruševcu, površine oko 1.100 kvadrata, izgorela je u petak, a tom prilikom niko nije povređen. Direktor VPD Ivan Mijailović rekao je da nezvanična procena štete iznosi oko 25 miliona dinara.

– Požar je izbio u krugu VP doma, u starom objektu koji nije u funkciji već dve godne, odnosno kao magacinski prostor koristimo stotinak kvadrata, rekao je novinarima Mijailović.

On je precizirao da je požar izbio u delu koji se ne koristi, a pretpostavka je da su požar izazvale dotrajale instalacije.

U gašenju su, kako je kazao, učestvovali svi vatrogasci i sva oprema kruševačke vatrogasne stanice, kao i zaposleni koji su, dok je bilo bezbedno, uspeli da spasu namirnice i kompletnu dokumentaciju iz magacina.

– Oko 35 tona brašna uspeli smo da spasimo, ostalo je nešto malo hemije, srećom bili smo pri kraju sa zalihama. Ostala su dva stara vozila, koja nismo koristili, a uspeli smo da izvučemo traktor i kosilice, rekao je Mijailović.

On je dodao i da su zaposleni uspeli da iz zgrade izvuku četiri mala psa.

U krugu VP doma VP doma je, inače, oko 75 odsto objekata renovirano, a prvo se išlo na sredjivanje objekata u kojima štićenici žive, kao i da je taj bio sledeći za renoviranje.

1 KOMENTAR

  1. Kako šteta može da bude procenjena na 25 000 000, ako je objekat van funkcije (bezvredan), a sve što je vredelo u objektu je spašeno?

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime