Stevan Gašević prvi do Časnog krsta

0

U uzbudljivoj i neizvesnoj plivačkoj trci za Časni krst i ove godine je pobednik bio Stevan Gašević.

Trideset četiri plivača borilo se u trci od 33 metra za Časni krst ovog jutra na Rastovničkom jezeru. Neizvesnost je trajala i pošto su svi plivači stigli na obalu, jer je do krsta prvi doplivao Stevan Gašević, a onda mu iskliznuo iz ruku – u ruke Vlasotinčanina Dragana Kocića. Kocić (44) je četvorostruki pobednik trke u Vlasotincu, a u Prokuplje je došao na poziv svog kolege.

Nakon detaljnog pregledanja snimka i poštenim istupanjem Kocića, za pobednika trke je proglašen Stevan Gašević.

– Ne mogu da kažem da je bilo teško. Ko ima volje, nije mu teško, ali je činjenica da je bilo hladno. Doplivati do krsta je za mene velika čast i dokazivanje vere, rekao je Gašević.

On pliva za Časni krst već treće Bogojavljenje, a Prokupčani će ga zapamtiti i kao prvog pobednika u trci 2014. godine. Crkva ga je nagradila zlatnim krstićem, a Opština ručnim satom. Svim učesnicima je poklonjena po majica, a građani koji su došli da posmatraju trku i bodre plivače mogli su da se posluže grajnom rakijom. Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović rekao je da su ova trideset i četiri plivača ponos našeg rada, jer je lepo na jednom mestu videti zdrave, lepe i čelične ljude spremen da plivaju za Časni krst.

Trka bez devojke

Iako se za trku prijavila i jedna devojka, ona ipak nije učestvovala, kako saznajemo, zbog prehlade. Najmlađi učesnik imao je 16 godina, a najstariji je bio šezdesetogodišnji Ljubiša Paunović.

Više fotografija možete pogledati OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime