Stigla nova pomoć za Obrež kod Varvarina

0

U okviru programa “Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“, nemačka organizacija Help, danas je uručila trideset jednoj porodici sela Obrež kod Varvarina plastenike čija je prosečna vrednost 1.230 evra.

Među porodicama koji su dobili plastenike je i poljoprivrednik Andrija Nikolić, kome je prošlog proleća uništeno povrće u 20 plastenika, a danas je uz več podignute , dobio i 8 novih.

Predsedenik Opštine Varvarin Zoran Milenković zahvalio je organizaciji Help što je prepoznala problem koji je u Obrežu i što su se njeni predstavn ici uverili da je ovo najrazvijenije selo u varvarinskoj opštini.

– Ovde se ljudi uglavnom bave poljoprivredom i rade na elektrifikaciji polja što je veooma značajno za smanjenje troškova prilikom proizvodnje, kazao je Milenković.

Plastenici su namenjeni revitalizaciji poljoprivrednih aktivnosti porodica pogođenim majskim poplavama. Help je do sada u opštini Varvarin, obnovio šest kuća, a osam porodica je dobilo osnovne uređaje i nameštaj za domaćinstvo.

Stanislava Kujdža, piar Helpa je izjavila da se ovaj projekat završava u maju, a da li će biti nekog nastavka to ostaje da se vidi

– Ali, isporukom ovih plastenika u Obrežu se završavaju sve aktivnosti, izjavila je Stanislava Kujdža.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime