Stigle penzionerske kartice

0

– Prokupački penzioneri penzionerske kartice Fonda Penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) mogu preuzeti  u kancelariji broj 7.  u zgradi PIO, izjavio je direktor filijale  Fonda PIO u Prokuplju Danilo Milenković i dodao da se ove kartice neće deliti u prostorijama Opštinske organizacije penzionera.

Prema njegovim rečima svaki penzioner, uz ličnu kartu, može da podigne svoju penzionersku karticu.

U saopštenju Republičkog Fonda PIO navodi se da su ove kartice namenjene svim penzionerima, bez obzira na to da li koriste storosnu, porodičnu ili invalidsku penziju i bez obzira na iznos penzije.

Penzionerska kartica je dokument koji omogućuje penzionerima da dokažu status penzionera, a da pritom ne moraju da pokazuju ček ili rešenje o ostvarenom pravu. Ovom karticom se ne ukidaju penzijski čekovi, odnosno izveštaji o penziji. Njih će penzioneri i dalje dobijati, navodi se u ovom saopštenju i naglašava da su kartice besplatne i da se dodeljuju bez naknade.

Zbog velikog  broja penzionera, prema podacima Republičkog Fonda PIO u Srbiji ih ima oko 1.750.000, kartice će se praviti i deliti sukcesivno za postojeće penzionere, dok će se budućim penzionerima one deliti odmah po dobijanju Rešenja i isplati prve penzije.

Uz karticu svaki penzioner će dobiti i obaveštenje od Fonda čemu je ona namenjena ,kako je mogu koristiti, kome da se obrate u slučaju da je izgube i  druge korisne informacije.

Prema podacima prokupačke filijale Fonda PIO, na teritoriji Topličkog upravnog okruga živi nešto više od 20 hiljada penzionera, od čega blizu 10.300 na teritoriji prokupačke opštine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime