Strina Đina: Uvrediš da vide da vrediš

1

Ima ta jedna žena što mi se ne sviđa nimalo. Šepuri se svojim stavovima, mužem i detetom. Ona sve najbolje zna, ona sve najbolje radi. Ona je nepogrešivo tačna. Čak i onda kad ističe svoje greške i mane.

Ima ta jedna žena što mi se ne sviđa nimalo. Samo ona ume da razvlači testo, samo ona levom rukom dinsta meso, a u desnoj drži knjigu. Neko se uvek nađe u blizini da ovekoveči fotoaparatom taj epohalni trenutak savršenstva i dobre organizacije, pa ona to posle, kako se to danas kaže „izbaci na društvene mreže”.

Njena je kosa uvek čista, a kad nije – umotana je u šarmantnu punđu. I sve je, zapravo, kod nje šarmantno.

I nered i red.

Znam da nije u duhu ženske solidarnosti, ali šta da radim: ta mi se žena ne dopada nimalo. Zbog nje sve mi ostale delujemo obično i bezveze. A u stvari, niko nije običan i niko nije bezveze sve dok ima jedan par očiju koji ga tako ne vidi.

Šta ti to smeta, Đina, zapitam se?

A onda shvatim: ona nikad i ni u čemu nije bila posebna dok nije istakla nekog ko to nije. Znate to, zgaziš tri čoveka da bi pokazao koliko si poseban? Uvrediš da vide da vrediš.

Evo na primer, šta ona ume da kaže: „Lepo ti ispale sad ove kiflice. Prošli put ti bile žilave. Znaš kako da ti nikad ne bude gletavo testo? JA to ovako umesim….“ ili „Neću da se mešam, ali tvoja Marina je mogla da se zaposli i ovde. Šta će čak u Norvešku? Evo MOJA Ivana zasukala rukave, pokazala se dole u bolnici dok je volontirala i odmah je zaposlili!“ ili „JA sam, bogami, uvek bila mršava. Nisam dozvoljavala da me život pregazi. Dobro, ti imaš malo sala, al’ to nije strašno, Đina! Ne znaš kakvih sve žena ima!“ i tako sve u nedogled.

Nije ona jedina što se tako s rečima poigrava. Sebičnjaka uobraženih ima na sve strane, al’ ja nikako da se naviknem. Što da se svađam kad može i lepim?

Meni nikad nije trebalo da zasijam tako što ću sve ostale da gurnem u blato. Ako nisi prema čoveku čovek, izedem ti i takav sjaj! Izedem, baš kao moje gletave kiflice!

 

Do sledećeg petka pozdravlja vas

Strina Đina!

 

A šta je strina Đina rekla prošlog petka možete čitati OVDE.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime