“Struktura energije” po Mileni Vukajlović

0

Izložba skulptura i crteža pod nazivom „Struktura energije“ Kuršumličanke Milene Vukajlović biće otvorena 12. februara u 13h u Galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju.

Ova postavka je vrsta eksperimenta i deo Mileninog istraživačkog rada koji je ostvarila u okviru doktorskog projekta.

– Ovi moji radovi jesu bili veliki izazov za mene, ali su istovremeno bili i jedna vrsta igre. Radila sam skulpture od kartona, što je bilo veoma izazovno, ali i relaksirajuće i interesantno zbog samog materijala, koji je veoma zahvalan za rad. Bukvalno sam se igrala radeći na promeni strukture ovog materijala i to je ustvari ono što je fascinantno. Motiv ove moje izložbe je drvo, a postavku čini više od 20 dela – rekla je autorka izložbe.

Ona je obećala da će posetioci moći da vide skulpture i crteže, koji odišu energijom koja raste, kruži i pokreće. Energija na njenim delima, kako sama kaže, treperi i fascinira na poseban način.

-Postoje savršena umetnička dela, ali sa njima ne možete da živite. Ona nisu stvarana da budu u nečijoj kući, već isključivo i samo u muzeju. Ja sam istraživala energiju i predstavila je kroz apstrakciju. Kroz moja dela govori to dete koje u meni i dalje postoji, a koje stvara iz dana u dan – kaže Vukajlovićeva.

Ovo je Mileni Vukajlović šesta po redu samostalna izložba, ali prva u Prokuplju. Do sada jeđ izlagala u Beogradu, Gračanici i Kuršumliji. Učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime