“Stvarnosti” Zorice Prentić u Narodnom muzeju Toplice

0
stvarnosti-zorica-perović-prentić

PROKUPLJE: Promocija zbirke pesama “Stvarnosti” autorke Zorice Perović Prentić zakazana je za sredu 19. jun 2019. godine u 19h u Narodnom muzeju Toplice.

Prošle godine Prokupčani su mogli da uživaju u zbirci putopisnih priča ove autorke “Nove karte za stara putovanja”. Ovo je četvrta zbirka poezije koju pesnikinja promoviše u rodnom Prokuplju.

Na promociji “Stvarnosti” govoriće profesori književnosti Srbijanka Stanković i Ljubiša Krasić, koji je i recenzent zbirke. Poeziju će čitati Ivana Đurković i autorka, koja je najavila poetsko veče kakvo prokupačka publika još nije videla.

Zorica Perović Prentić je pesnikinja, putopisac i svetski putnik. Odrasla je u Prokuplju, ali su je studije turizmologije vodile po svetu da istražuje druge kulture, a najviše sebe. Poslednjih godina živi i aktivno stvara u Prokuplju. Objavila je zbirke pesama „Sećanje na nas“ (zajednička zbirka poezije, sećanje na preminulog supruga Danila, 2015), „Ti si jedini svedok ove pesme“ (2016), „Nepotrošeni snovi o ljubavi i drugim opsenama“ (2017), „Kako sam došla do sebe“ (2017), „Stvarnosti“ (2017) i zbirku putopisnih priča „Nove karte za stara putovanja“ (2018).

Organizator promocije je Dom kulture Prokuplje, a ulaz je slobodan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime