Subvenciju za zamenu stolarije dobilo 54 građana Kuršumlije

0

U skupštinskoj sali Opštine Kuršumlija danas su potpisani trojni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije između Opštine Kuršumlija, izvođača radova i građana.

Projekat se realizuje u okviru Programa energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća, koji sprovode jedinice lokalne samouprave na osnovu Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike.

Ugovore je potpisalo 55 građana koji su ispunili uslove za dodeljivanje subvencija za mere energetske sanacije. Za zamenu stolarije subvenciju je dobilo 54 građana a jedan za ugradnju solarnog kolektora.

Predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić je pozdravio građane koji su dobili sredstva i istakao da je za ovu namenu izdvojeno 6,6 miliona dinara, od čega sredstva Opštine iznose dva miliona, a sredstva Ministarstva rudarstva i energetike 4,6 miliona dinara.

“Ovo je veliki projekat, kako za opštinu tako i za državu, te direktna korist za građane jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije pa će računi biti niži za 25 do 30 odsto”. rekao je predsednik Čarapić prilikom potpisivanja ugovora.

Građani koji su potpisali ugovore kažu da je ovaj projekat način da mnogi zamene dotrajalu stolariju jer malo njih bi to moglo da uradi bez subvencije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime