Suficit u poslovanju topličkih firmi sa inostranstvom

1

Tokom prošle godine preduzeća u Topličkom upravnom okrugu na inostrano tržište plasirali su robu u ukupnoj vrednosti od 165.508.177 dolara, navodi se u informaciji Regionalne privredne komore Niša (RPK). Ukupna vrednost robe, koju su topličke firme uvezle iz inostranstva u 2014. godini, iznosi 88.724.281 dolara. Ostvareni suficit privrede sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga iznosi 76.724.281 dolar.

Sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa, imaju suficit u poslovanju sa inostranstvom, navodi se u Informaciji RPK i ističe da se najviše robe izvozilo u Nemačku, Francusku, Italiju, Španiju i Rusku Federaciju. Najviše robe privrednici su uvozili iz Nemačke, Ruske Federacije, Turske i Italije.

Od 474 firme sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, koji su izvozili svoju robu na inostrano tržište, prokupačka firma LEONI nalazi se na drugom mestu.

1 KOMENTAR

  1. Prokupacka firma Leoni?! Samo se nadajte da jeste! Bas se pitam koliko je od tog novca ostalo u nasem gradu i nasoj zemlji? Dali su jadnim radnicima nesto vise od 20.000, a za tu sumu su im dusu uzeli. Jedino sto je ostalo je nezadovoljni, izmuceni i nazalost oboleli radnici koji se ocajnicki bore za parce hleba i sluze Svabama da se oni bogate nasom mukom!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime