Supružnici sahranjeni na dva groblja

0

Violeta Đokić (51) sahranjena je danas u 15 sati na Novom kruševačkom groblju. U mimohodu bola i tuge bili su njeni najbliži, sin i dve ćerke, otac i majka, sestra sa porodicom, kao i brojni Kruševljani sa kojima se poznavala, radila i družila.

Nju je u ponedeljak ujutro, u porodičnom stanu u Kruševcu , nožem lišio života njen suprug, psihički bolesnik Živorad Đokić (54), koji je potom skočivši sa terase šestog sprata izvršio samoubistvo.

Porodična tragedija, koja se dogodila u centru Kruševca, u zgradi Lamele, u Gazimestanskoj ulici br 10. preko puta Gradske uprave, uoči Božićnog slavlja, pogodila je sve Kruševljane.

– Poznavao sam pokojnu Violetu. Bili smo kolege. Radila je u prodavnici obuće. Nikada se nije žalila i ništa nije ukazivalo da ima porodične probleme. Bila je skromna, povučena žena, i sigurno nije zaslužila da je suprug izmasakrira. Strašno i žalosno, kazao je novinarima Jovan Mijušković, prodavac u zlatari ispred koje je nađeno Živoradovo telo.

Živorad Đokić, zvani Žiža, bio je nekada radnik u „Trajalu“. Ali, kada je ostao bez posla, počeo je da se opija. Tokom vremena je sve češće dolazio u sukob sa ukućanima, pričaju komšije i poznanici. Imao je sudsku zabranu bezbednosti zbog nasrtaja na porodicu, pa je lečen u duševnoj bolnici Gornja Toponica kod Niša. Za praznik je pušten kući da bude sa najmilijima.

Niko se ne upušta u priču šta je među supružnicima bilo pre, a šta posle susreta uoči tragedije. Obdukcija još nije zvanično pokazala kako je Živorad svoju suprugu Violetu usmrtio nožem, ali prema nekim nezvaničnim izvorima, ona je podlegla povredama od više uboda po telu, od kojih je jedan u predelu srca bio smrtonosan.

Živorad je sahranjen danas u 14 sati na groblju u Jasici, sat vremena pre njegove supruge Violete, kojoj je večna kuća suđena na drugom kraju grada.

Među ožalošćenima Živoradove sahrane su sin Ivan, ćerke Ana i Katarina, majka Mila, brat Bane sa porodicom, sestra Zorica sa porodicomn i ostala rodbina i prijatelji.

Više o porodičnoj tragediji u Kruševcu možete pročitati ovde

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime