Sutra počinje FEDES

0

Festival dečijeg stvaralaštva FEDES ove godine održava se deveti put, a počinje u sredu 29. marta u 9.00 časova takmičenjem instrumentalista u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“.

Istog dana u 12 časova, u Domu kulture za decu predškolske ustanove „Neven“ pozorišnu predstavu „Cvrčak i mrav“ izvešće Pozorištance „Puž“ iz Beograda.

Dečiju pesmu FEDES-a učesnici Festivala najpre će izvesti za Osnovnu školu „9. oktobar“ u 13.00 časova u bioskopu „Toplica“, a potom i u Žitorađi u tamošnjoj biblioteci u 17 časova.

Sutradan, 30. marta u 13.00 časova, izvođači Dečije pesme nastupiće za učenike Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, a u 18.00 biće priređena izložba likovnih radova i proglašeni pobednici sa takmičenja instrumentalista i likovnog i literarnog konkursa.

U okviru ove manifestacije, likovna radionica za najmlađe ljubitelje slikarstva biće organizovana u subotu 1. aprila u 10 časova i 30 minuta u Klubu Doma kulture. U Dečijoj pesmi ovogodišnjeg FEDES-a, priliku da uživaju imaće i učenici osnovnih škola „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“ u ponedeljak, 3. aprila.

Dečija pesma ovogodišnjeg FEDES-a 4. aprila putuje u Blace i Kuršumliju, a sutradan od 19.00 časova poštovaoce ove manifestacije očekuje Veče narodnog stvaralaštva u Domu kulture.

Finalno veče Dečije pesme biće održano 6. aprila u 19.00 časova, a završno, na kome će biti uručene nagrade ovog festivala, u petak 7. aprila u Domu kulture.

Pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje ovu manifestaciju, bogatu različitim zanimljivim sadržajima, organizuje prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ i Muzička škola „Kornelije Stanković“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime