Sutra podela grantova za kuršumlijske preduzetnike

1

U petak, 23. oktobra 2015. godine, u 10 časova,  u prostorijama opštinske uprave u Kuršumliji biće potpisani ugovori o donaciji sa petnaest korisnika grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra.

U prisustvu predsednika opštine Radoljuba Vidića i menadžera Help programa gđe Maše Bubanj, biće potpisano 15 ugovora o donaciji opreme prosečne vrednosti 2.400,00 evra u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji” koji Help sprovodi u saradnji sa Opštinom.

Potpisnici ugovora su, sa više od šezdeset zainteresovanih, pre gotovo tri meseca, podneli prijave sa svojim poslovnim idejama u rokovima predviđenim kampanjom.  Nakon dve faze selekcije kandidata, odabrani su finalni potpisnici ugovora koji će do kraja godine dobiti neophodnu opremu za obavljanje predloženih delatnosti.

Od 15 korisnika grantova u opremi, čak 12 se bavi poljoprivrednim aktivnostima, dvoje uslužnim i jedan korisnik zanatskom delatnošću.

U nastavku aktivnosti sledi nabavka neophodne opreme, dok će korisnici programa izvršavati svoje ugovorne obaveze, a to su registracija delatnosti, 15 časova rada za dobrobit lokalne zajednice, pohađanje poslovnih obuka, i učešće od 20 odsto od vrednosti granta.

Glavne aktivnosti su usmerene na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći malim biznisima u vidu grantova u opremi, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja. Help podržava sprovođenje postojećih strategija lokalnog razvoja kao i proces održivog razvoja u celini.

Projekat “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji”, Help sprovodi uz pomoć nemačke vlade a cilj mu je podrška održivom razvoju u Srbiji sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa i smanjenje siromaštva u ciljnim opštinama i gradovima.

Projekat, ukupne vrednosti 274.800,00 evra, realizuje se u Brusu, Kuršumliji, Leskovcu, Vladičinom Hanu i Vranju. Vrednost dela projekta u Kuršumliji iznosi  43.389,47 evra, dok je učešće Opštine 10.800,00 evra.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime