Sutra protest kuršumlijskih profesora

  6

  Profesori Gimnazije i Ekonomske škole, sutra u 14 časova organizovaće protest u centru Kuršumlije zbog spajanju sa podujevskim školama i odluke da se promene postojeći nazivi škola.

  Naime, nakom zajedničke sednice četiri srednje škole, dve kuršumlijske i dve podujevske koje su izmeštene u Kuršumliju, a koja će sutra biti održana u 12 časova, kuršumlijski profesori održaće protest u centru grada.

  Ono su ogorčeni zbog odluke Ministarstva prosvete da se postojeći nazivi Gimanazije Kuršumlija i Ekonomska škola doda naziv podujevska, jer smatraju da se ruši višedecenijska tradicija i da je ovakva odluka nadležnog ministarstva nerazumna i uvredljiva.

  Inače, nedavno je Ministarstvo prosvete donelo odluku o formiranju dve nove škole u Kuršumliji i to spajanjem Ekonomske i Gimnazije iz Kuršumlije sa Tehničkom i Gimnazijom koja su izmeštene iz Podujeva i da se formiraju dve nove koje će pored sadašnjeg imena nositi i naziv podujevska.

  Kuršumlijski profesori pozvali su roditelje, učenike i ostale građane da im se sutra u 14 časova pridruže protestu koji će biti održan u centru grada.

  6 KOMENTARA

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime