Švajcarska donacija za Kruševac gotovo milion ipo franaka

1

Grad Kruševac, zajedno sa još tri grada u Srbiji, izabran je za partnera u višemilionski vrednom projektu ,,Energy cities,, koji sprovodi Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji. Prema ovoj odluci, gradu Kruševcu pripašće 1.142.000,00 švajcarskih franaka za unapređenje energetske efikasnosti.

Sredstva su namenjena za deset objekata: OŠ „Branko Radičević“ ( tri objekta), Vrtić „Neven“, OŠ „Nada Popović“, OŠ „Dragomir Marković“, OŠ „Vuk Karadzić“, OŠ „Stanislav Binički“, OŠ „Žabare“, OŠ „Despot Stefan“.

U širem izboru za švajcarsku donaciju u Srbiji bilo je 15, a u užem izboru 6 lokalnih samouprava. Detaljna analiza šest opština (Vrbas, Ruma, Pančevo, Paraćin, Užice i Kruševac) sprovedena je od starne konzorcijuma konsultanata.

Grad Kruševac, zajedno sa opštinama Paraćin, Vrbas i Užice, će biti uključen u ,,Energy cities,, projekat za lokalni nivo vlasti u Srbiji, i to u sve tri komponente ovog projekta: 1. nagrada za energetsku efikasnost ,, European Energy Award,, 2. investicije u unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata, 3. izgradnja kapaciteta za dalju nadgradnju i usavršavanje.

U pogledu nagrade za energetsku efikasnost ,, European Energy Award,, prve tri opštine koje će ući u proces sertifikacije su: Vrbas u naprednoj kategoriji, Užice u prosečnoj i Kruševac u osnovnoj kategoriji.

Za investicije u unapređenje energetske efikasnosti kroz energetsku sanaciju javnih objekata u 4 izabrane opštine biće dodeljeno 7.518.000 franaka, navode u Gradskoj upravi Kruševca.

1 KOMENTAR

  1. Ух, како ће да падају масне провизије… има деца локалних комуно-европејаца да обнове возни парк!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime