„Sve je u redu“: Jasminka Petrović za Ćićkovce

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Svoju knjigu „Sve je u redu“ Jasminka Petrović je predstavila učenicima Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“. Organizator ovog književnog susreta bila je Narodna biblioteka „Rade Drainac“, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Priče u knjizi su različite, ali su sve povezane i govore o sukobima sa roditeljima, predrasudama, vršnjačkom nasilju, traganju za identitetom, osećaju usamljenosti i besmisla. Junaci Jasminkine knjige „Sve je u redu“ govore snažnim i jakim tonom, koji je pun emocija.

– Kroz ovu knjigu sam progovorila u ime mladih. Dok sam stvarala likove trudila sam se da uđem u njih i iz tih likova pišem. Mislila sam da će se u njoj pronaći srednjoškolci i studenti, ali su mi onda deca vašeg uzrasta rekla da se teme u ovoj knjizi tiču i njih. Ja verujem u srećan kraj i sve pozitivno, čak i onda kada je najteže i zato sve moje priče izlaze na dobro, rekla je Jasminka Petrović.

Učenici su zauzvrat priredili raskošan doček autorki, tako što su vrlo uverljivo i glumački vešto odigrali likove i njihove životne priče iz njene knjige „Sve je u redu“.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime