Sve prednosti učenja stranih jezika. Još ako je i besplatno…

1
ucenje-jezika-evropski

Pored očiglednih koristi učenja stranog jezika, kao što je upoznavanje kultura, lično napredovanje, opšte nematerijalno bogatstvo, sam proces učenja stimuliše razne funkcije našeg mozga. A još ako je to učenje jezika i besplatno – nema nijedne prepreke da već danas ne počnete učiti engleski jezik ili nemački jezik.

Aktivnosti u mozgu kod dece koja govore dva jezika su izraženija u predelu koji se odnosi na izvršenje funkcija, a koji upravlja zadacima kao što su rešavanje problema i podeljena pažnja. Sve ove prednosti proističu iz poboljšane sposobnosti fokusiranja i koncentracije koju postižemo pri učenju jezika.

Zahvaljujući internetu danas se mogu učiti strani jezici iz udobne fotelje našeg doma, a zahvaljujući Evropskom institutu za obrazovanje – za ovu aktivnost ne morate ni platiti. 

Učenjem stranog jezika upoznajemo se sa kulturom zemlje i ljudima koji u njoj žive. Međutim, poznavanje stranih jezika postaje neophodna stvar za razvoj mnogih veština i karijere.

Zato, ukoliko do sada o ovoj temi niste razmišljali, vreme je. Može samo doprineti boljem razvoju i još boljoj zabavi. Kako vam se to čini?

1 KOMENTAR

  1. Moj savet za sve mlade, učite jezike, ne samo enegleski nego i nemački, španski francuski,ko ima talenat neka proba kineski, to je budućnost. MOžeš da budeš bilo koaj struka, jezik će trebati. To je i osiguranje u životu, ako izgubiš posao, jezik će ti omogućiti da nadješ posao, da se izdržavaš, da budeš prevodioc, da prevodiš knjige, skripte, najviše se traži simultano prevodjenje, napredno znanje omogućuje da budeš sudski prevodioc, itd. Vreme u učenju jezika nije izgubljeno vreme. Vratiće vam se kad tad

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime