Sve više starih i nemoćnih Kuršumličana kojima je potrebna nega

0

Tokom realizacije projekta “Pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom” koji se realizuje na teritoriji kuršumlijske opštine povećan je broj korisnika, odnosno starih lica kojima je potreban pomoć obučenih gerentodomaćica.

– Broj od 70 korisnika koliko je na početku realizacije projekta pomoći starim, nemoćnim i licima sa invaliditetom u Kuršumliji je u međuvremenu povećan jer se jedan broj njih prijavio za ovu vrstu pomoći. Sada je taj broj uvećan pa gerentodomaćice, njih 16 koliko je uljučeno u ovaj projekat obilazi veći broj lica, kaže Marko Filipović, predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Kuršumlija koje realizuje ovaj humani projekat.

Filipović ističe da je zbog sve većeg broja starih na teritoriji kuršumlijske opštine povećana i potreba za njihov obilazak od strane gerentodamaćica.

U okviru dva projekta pomoći u kuću u Kuršumliji je posao doblo dobilo 16 gerontodomaćica, koje rade na poslovima pomoći u kući starim licima i osobama sa invaliditetom na teritoriji grada i u selima. Trenutno gerontodomaćice brinu o više od 70 korisnika.

Inače, Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlije ove godine realizuje ove projekte u saradnji sa Opštinom Kuršumlija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime