U Osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“ počelo tradicionalno obeležavanje Svetosavske nedelje. Svečanu nedelju otvorile su nastavnice srpskog jezika Dragana Stevanović i Jasmina Džipković javnim časom Hodočašća Svetog Save“.

U svečanoj atmosferi kombinacijom dramskih prikaza, recitacijama i insertima iz filmova prisutnima su predstavljena hodočašća Svetog Save. Čas su realizovali učenici 6. i  7. razreda.

– Na ovom putu naučili smo da budemo sigurni u sebe, da ističemo svoje prednosti, ali i da budemo svesni svojih mana, da se trud i rad uvek isplate, kaže nastavnica Dragana Stevanović.

U okviru Svetosavske nedelje u školi će biti otvorena likovna izložba koju je organizovala nastavnica Marija Ristić, novinarska sekcijа predstaviće školski časopis „Prozor naše škole“.

Putem Svetosavlja, putem ljubavi, vere i nade otisnućemo se na času koji organizuje nastavnica muzičke kulture. Iz godine u godinu trudimo se da ostanemo na putu Svetog Save, jer je to put ljubavi, hrabrosti i dostojanstva, kaže direktorka Radonjić.

Pored toga biće organizovani turniri u stonom tenisu i šahu, za koji su zaduženi nastavnici Miroljub Glišić i Ivica Pukšec, a na sam dan školske slave biće upriličena svečana Svetosavska akademija.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here