Svečano otvorena dva dečija igrališta u Prokuplju

0

Svečano su otvorena dva dečija igrališta u Prokuplju, koja su izgrađena zahvaljujući donaciji kompanije Leoni. Tim povodom u gradu je boravio i generalni director kompanije Clemens Sachs.

Za izgradnju igrališta u parku kod crkve Svetog Prokopija i kod Železničke stanice Leoni je donirao 24.500 evra. 

– Korporacija Leoni na globalnom planu prošle godine dodelila je dve donacije, od kojih je jednu namenila Srbiji. Opština Prokuplje je dobila ovu donaciju zbog izuzetno dobre dosadašnje saradnje sa lokalnom samoupravom, rekao je Clemens Sachs, i istakao da isto tako dobru saradnju imaju i sa Vladom Srbije.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović se zahvalio Leoniju na donaciji za izgradnju dva nova funkcionalna dečija igrališta.

 – Kao društveno-odgovorna kompanija Leoni je do sada dodelio mnoge donacije lokalnoj samoupravi. Otvaranje ovog igrališta je nešto što je nedostajalo našem gradu. Osmeh i radost na licima dece dovoljno govore o tome koliko im je jedno ovakvo mesto bilo potrebno, rekao je Simonović.

Ovo nije prva donacija koju je ova firma dodelila lokalnoj samoupravi. U prethodnih osam godina, koliko u Prokuplju posluje, donirana su sredstva mnogim školama, ustanovama, obdaništima, sportskim klubovima i udruženjima.

U prokupačkoj kompaniji trenutno radi oko 2.700 radnika, a do kraja godine planiran je prijem još oko 100 radnika.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime