Svečanost povodom 102. godišnjice Topličkog ustanka u Prokuplju

0
Foto: Odsek za odnose sa javnošću i protokol Grad Prokuplje

Vlada Republike Srbije, Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, u saradnji sa Gradskom upravom, u utorak 26. februara, u Prokuplju će obeležiti 102 godine od početka Topličkog ustanka, prenosi Odsek za odnose sa javnošću i protokol
Grada Prokuplja.

Svečanost počinje u 11 sati, odavanjem pošte i polaganjem venaca na Spomen-obeležje Topličanima palim u ratovima 1912-1918. i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine.

Vence na spomenik položiće delegacije Vlade Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Topličkog upravnog okruga i Grada Prokuplja.

Građanima okupljenim pred spomenikom, obratiće se državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, kao i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Organizatori su za sutra najavili i bogat kulturno-umetnički program, u kome će učestvovati Dečiji hor Doma kulture „Sanjalice“, kao i recitator Anđela Stanković, članica Književne omladine Prokuplje i umetnik Srđan Živković.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here