Sveti Sava u kruševačkom VP domu

0

Već tradicionalno u okviru školske slave Svetog Save organizovana je proslava i u Vaspitno – popravnom domu u Kruševcu. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Pozdravivši prisutne, govoreći o aktivnostima između dva Savindana koje je ova ustanova imala, upravnik VP Doma Ivan Mijailović ističe najpre dobru saradnju i podršku od Gradske uprave, uz napomenu da je u proteklom periodu renovirano i uređeno više zgrada i prostorija u cilju boljih uslova rada u njoj.

Čin sečenja slavskog kolača obavio je Dragić Ilić, sveštenik kruševačke eparhije. A ovogodišnji kolačar, direktor škole za osnovno obrazovanje odraslih „Mladost,, Ivana Šljivić predala je kolačarstvo profesoru matematike Dejanu Damjanoviću.

Štićenici VP doma izveli su i predstavu „Životni put Svetog Save“, a hor OŠ „Vuk Karadzić“ izveo je Himnu Svetog Save i još jednu prigodnu numeru.

Kruševački VP Dom osnovan je 1947. godine, danas funkcioniše kao državni organ u sastavu Ministarstva pravde, a pod okriljem, organizacijom i kontrolom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime