Sveti Sava u ,,Sivom domu,,

0

U Vaspitno – popravnom domu u Kruševcu, poznatijem kao ,, Sivi dom,, iz brojnih filmova iz vremena bivše Jugoslavije, obeležena je krsna slava ove ustanove, Sveti Sava.

Pred prepunim amfiteatrom, uz prisustvo predstavnika Ministarstva pravde i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, gradskih čelnika i većnika, direktora javnih preduzeća i ustanova i drugih gostiju, izvedena je pozorišna predstava „Živ je Sava, deco moja“, koju su pripremili štićenici i nastavnici. U programu je učestvovala i Etno grupa „Lazarica“.

Obraćajuči se prisutnima upravnik Ivan Mijailović je kazao da u ovoj ustanovi već pedesetak godina postoji škola za obrazovanje odraslih, kao i srednja škola sa pripremnom nastavom koja se realizuje u saradnji sa gradskim srednjim školama.

– Naši štićenici stiču kvalitetna znanja iz raznih oblast i ravnopravno kao sva ostala deca uče i stiču nova znanja, kazao je Mijailović.

Povodom završetka školske godine, štićenicima koji su pohađali školu za osnovno obrazovanje odraslih „Mladost“ uručena su svedočanstva i diplome. Ovogodišnji kolačar bila je Ivana Šljivić, koja je kolačarstvo predala Biljani Radenković Stanojević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime