Svetosavska akademija – Svetlo lice Toplice!

0

Da Svetosavska akademija postaje jedna od lepših tradicija u Toplici, potvrđeno je i sinoć izuzetnom svečanošću u prokupačkom Domu kulture. Uz bogat kulturno-umetnički program dodeljena su i priznanja ovogodišnjim dobitnicima Svetosavske povelje i zahvalnica.

Svečanost je otvorena Himnom Svetom Savi, koju je otpevao hor “Sanjalice”. Besedu je govorio profesor prizrenske bogoslovije u Nišu otac Boban Stojković.

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske povelje je prof. dr Milan Milisavljević, koji živi u Beogradu, a rođen je i odrastao u Prokuplju. Pohvalnice su dobili učiteljica Jelena Babić iz Prokuplja, Opština Žitorađa, dr Mirjana Bojanić Ćirković iz Blaca i devojčica Jana Dragović iz Kuršumlije.

Priznanja nagrađenima uručio je načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

– Zadovoljstvo mi je da se obratim i zahvalim vam što ste deo Svečane akademije. Jedan od mnogih razloga da budemo ponosni što smo Srbi, možda i najvažniji je to što smo deo pravoslavlja. Svetosavlje kao takvo predstavlja odricanje zarad pravog, pravoslavnog, plemenitog puta. Ponosim se što u Toplici ima puno onih koji svojim imenom zaslužuju ovo priznanje. Bilo je teško odabrati dobitnike. – rekao je Aranđelović u svom obraćanju.

Svetosavsku akademiju, od njenog osnivanja, organizuju Toplički upravni okrug i Crkva Svetog Prokopija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime