Svetosavska akademija u Prokuplju

1

Sinoć je u Narodnom muzeju Toplice održana Svečana akademija u čast Svetog Save na kojoj su Svetosavske povelje dobili Zlatan Miljković iz Apotekarke ustanove Prokuplje, Ljiljana Danilović, novinar B92 i novinske agencije Beta iz Kuršumlije i advokat Božidar Filipović iz Prokuplja. Fotografije sa ove manifestacije u Prokuplju možete pogledati OVDE

Svečanost je Svetosavskom himnom otvorio Crkveni hor. Mnogobrojnim posetiocima obratio se otac Nikola Ilić, starešina Crkve Sveti Prokopije u Prokuplju, koji je govorio o liku i delu našeg najvećeg prosvetitelja i sveca.

Ovom svečanom trenutku instrumentalnim izvođenjem doprineli su Stiven Demirović i Filip Stanković, učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković”, zatim Miona Miljković i Anastasija Radulović, recitatori Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko”, kao i članica Književne omladine Prokuplja Anastasija Cvijanović.

Posebni momenat večeri bila je svakako tradicionalna dodela Svetosavske povelje i Svetosavske zahvalnice najzaslužnijim ustanovama i pojedincima našeg okruga. Toplički upravni okrug dodelio je tri Svetosavske povelje i tri zahvalnice.

Ove godine ta čast je pripala Apotekarskoj ustanovi iz Prokuplja ispred koje je povelju primio direktor Zlatan Miljković.

– Nema uzvišenijeg dara koji su zaposleni Apotekarske ustanove mogli da dobiju za 65 godina postojanja i rada. Naš imperativ je da budemo zadovoljni samim sobom i da vi budete zadovoljni nama, rekao je Zlatan Miljković i zahvalio se meštanima naselja Garić što su predložili ovu ustanovu za nagradu, kao i svim zaposlenima Apoteke Prokuplje.

Druga povelja dodeljena je Božidaru Filipoviću, humanisti, advokatu, kulturnom posleniku. Zahvaljujući na ukazanoj časti, on je izjavio kako se nikada nije uznosio svojim profesionalnim priznanjima, ali da dobiti ovakvo priznanje u rodnom gradupredstavlja posebnu čast.

Treća povelja otišla je u ruke Ljiljane Danilović, dopisnika televizije B92 i novinske agencije Beta iz Kuršumlije.

Svetosavskim zahvalnicama nagrađeni su za izuzetno angažovanje i humanost u radu Miloš Mladenović, radnika Pošte u Prokuplju, Radosav Krivokapić, glumac i radnik Doma kulture u Prokuplju i Petar Dikić, koordinator Kancelarije za mlade iz Kuršumlije.

Organizator manifestacije bio je Toplički upravni okrug.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime