Svetosavska nagrada Kruševca Zoranu Tomiću

0

Kruševljanin Zoran Tomić (28), doktorant Ekonomskog fakulteta u Nišu ovogodišnji je laureat Svetosavske nagrade Grada Kruševca, odlučio ju danas Savet za dodelu Svetosavske nagrade.

,,Tomić je svoja najveća dostignuća postigao u oblasti nauke. Trenutno je doktorant na Ekonomskom fakultetu u Nišu, gde je angažovan kao demonstrator na predmetima Javne finansije i Monetarna ekonomija, a apsolvent je fizike na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Aktivno se bavi promocijom nauke kako u Kruševcu, tako i u Srbiji. U Kruševcu je 2010. godine pokrenuo astronomsko društvo Eureka,, navodi se u porazloženju Saveta za dodelu Svetosavske nagrade.

Zoran Tomić je nagrađen ispred sedmorice kandidata, a za nagradu su pored njega predlagani filolog Miloš Ristić, učenica Jovana Marković, novinar i publicist Dragutin Karlo Minić, kjiževnik Nebojša Lapčević, direktorka Centra za osobe sa invaliditetom Nevena Lazarević, poljoprivrednik Aleksandar Petrović i pesnikinja Vera Branković Majska.

Kulturni centar Kruševac Svetosavsku nagradu dodeljuje od 2005. godine kao trajni oblik priznanja pojedincima, za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac.

Nagrada Zoranu Tomiću biće uručena na svečanoj Akademiji koju organizuju Eparhija Kruševačka i Kulturni centar Kruševac, 26. januara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime