Svirepo ubijen, a nema ko da ga sahrani

1

Slobodan Anđelković (56) iz Kruševca ubijen je u subotu ujutro u svojoj kući na svirep način. Obdukcija je pokazala da je nesrećnom čoveku glava smrskana sa više udaraca tupim predmetom, najverovatnije nogarom od stolice, jer je pronađeno nekoliko krvavih polomljenih predmeta.

Krvavi zločin dogodio se u naselju Prnjavor pred rasvit zore, a samo nekoliko sati kasnije kruševačka policija je uhapsila ubicu. Po nalogu Višeg javnog tužioca pritvor je odredjen Slavku Muljiću (40), iz istog naselja, koji živi u neposrednoj blizini ubijenog Andjelkovića.

– Ja sam njegova stanarka. Celu noć su nekolicina njih sedeli ovde kod nas, a pred zoru su izašli kad i moj muž, rekla nam je odmah posle uviđaja stanarka kojoj je Anđelković izdao pod kiriju jednu od svojih prizemnih kuća.

Od nekolicine komšija, koji su se u nedelju od rane zore okupljali ispred dvorišta pokojnog Slobodana Andjelkovića, iščekujući da neko preuzme telo sa obdukcije i sahrane ga na Mudrakovačkom groblju, gde počivaju Slobodanovi otac, majka i brat, saznajemo da postoje dvojica ključnih svedoka, od kojih je jedan, ubica, uhapšen.

– Čekamo, ali nema nikoga ko bi preuzeo telo iz mrtvačnice gde je vršena obdukcija. Nema ko ni umrlicu da postavi na kuću, kao što je red. Slobodan nema nikoga. Živeo je sam u kući.Njegovo dvoje dece sa smetnjama u razvoju smešteno je u nekoj ustanovi u Beogradu, dvoje dece je u hraniteljskim porodicama ,a jedna ćerka živi sa majkom u selu Kobilje. Brat mu je poginuo pšre 25 godina u Švajcarskoj, priča jedan od komšija koji je te noći sedeo sa Slobodanom i još četvoricom komšija, medju kojima i jedan gastajbajter.

– U subotu veče sedeli smo nas petorica u susednoj kući. Razgovarali smo i popili jednu flašu rakije. Ali, šta je to na pet ljudi. Niko nije bio pijan. Negde pred ponoć nas dvojica smo otišli kući, a ostali su njih trojica. Posle saznajem da je još jedan otišao, a njih dvojica su ostali sa Slobodanom u njegovoj kući. Da li su ponovo pili, ne znam. Znam samo da se ni oko čega nisu svađali. Kad je Slavko nasrnuo na Slobodana, ovaj drugi je pobegao, priča jedan od komšija koji je te verčeri bio sa Slobodanom.

Saznajemo da je nesrećni čovek živeo od uslužnog sečenja drva više od 20 godina i da često nije imao ni za hleb, ali su se u njegovoj kući okupljali i neki sumnjivi likovi.

– On nije imao para ni za hleb, pa ni ličnu kartu nije mogao da izvadi. Zato nije imao ni socijalnu pomoć, pričaju komšije.

Niko ne zna zašto je taj čovek ubijen. Prema nekim sumnjama ljudi iz komšiluka, verovatno da ,, postoje neki neraščišćeni odnosi od ranije,, ili ,može biti da neko računa da se posle Slobdanove smrti nekako dočepa njegovog imanja. Čak je jedan iz komšiluka ponudio pomoć za sahranu pokojnika, ali da mu kao nadoknada ostane gater za seču drva s kojim je nesrečni čovek zaradjivao za parče hleba.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime