Svirka podrške za biciklistički podvig

0

U Art pabu “Black fox” sutra uveče sviraju Anđela i Miša – akustični duo kao dodatni vetar u leđa Kristini i Jugoslavu na točkovima do Norveške. Svirka se organizuje kao znak podrške ovim Prokupčanima koji su se osmelili da biciklima stignu do Norveške u čast slavnih predaka.

Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić mesec dana će pedalati celom Evropom do Norveške ne bi li prisustvovali svečanoj manifestaciji povodom obeležavanja 75-godišnjice  deportovanja srpskih zarobjenika u norveške logore. Podvig, koji su simbolično nazvali “Biciklom do slobode”, podržala je i opština Prokuplje.

Put do norveškog grada Korgena dug oko 3500 km ovi Prokupčani proći će uglavnom na svojim biciklima, a automobilom će ih pratiti Nenad Gaćeša iz Pančeva. Oni će biti počasni gosti na centralnoj manifestaciji u ovom norveškom gradu.

– Svi smo oduševljeni njihovom zamisli! Zato smo i rešili da ih podržimo. Kristina, Jugoslav i Nenad kreću 23. maja, a mi organizujemo svirku podrške u petak 19. maja. Ukupan prihod od muzičkog dinara poklanjamo njima za putovanje. To je najmanje što možemo da učinimo za njih, kaže vlasnica paba Jelena Mitić.

Svirka počinje u 22h, a ulaz se naplaćuje 100 dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime