TATA, KUPI MI – IZLOŽBA DEČJIH IGRAČAKA U NARODNOM MUZEJU TOPLICE

0
izložba-igračaka

PROKUPLJE: Izložba dečjih igračaka pod nazivom “Tata, kupi mi” biće otvorena večeras 24. septembra u 19h u Narodnom muzeju Toplice.

Nakon višemesečne pripreme, Narodni muzej Toplice i građani Prokuplja zajedno su priredili ovu nesvakidašnju izložbu. Pod sloganom “Sačuvajmo uspomene na detinjstvo”, muzej je organizovao akciju prikupljanja igračaka proizvedenih pre 1990. godine. Prokupčani su mogli da poklone ili pozajme muzeju svoje stare igračke.

– Period koji smo izabrali je zlatno doba tadašnje Jugoslavije. Imali smo veliki broj proizvođača igračaka i one su služile ne samo sa igru, več su razvijale kreativnost, fizičke i motoričke sposobnosti, uz pomoć njih se učilo. – rekli su u muzeju.

Ovo je prvi put da se organizuje ovakva izložba. Igračke su i istorijski svedok jednog vremena i možda pokrenu neki preduzetnički duh, kreiranje ili proizvodnju dečijih igračaka.

Ovom izložbom ujedno počinje i manifestacija “Dani evropske baštine”, u okviru koje će Prokupčani moći da isprate bogat program.  Već u sredu 25. septembra biće održane  radionice „Magični svet Harija Potera“ i „Narodne nošnje od papira“, kao i igraonica „Stare igre za nove generacije“. Ulaz za sve programske sadržaje je besplatan.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here