Tatkovci se plasirali na međuregionalno takmičenje u prvoj pomoći

1

Opštinska organizacija Crvenog krsta Prokuplja organizovala je opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Na takmičenju su učestvovale četiri ekipe podmlatka i dve ekipe omladine Crvenog krsta.

Posebnu pripremu za takmičenje imali su učenici osnovnih škola. Višemesečnu obuku iz prve pomoći vršili su članovi sekcije omladine Crvenog krsta pri Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić” u Prokuplju.

– Deca prokupačkih osnovnih škola pokazala su solidno znanje i veštine iz pružanja prve pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći, kod preloma ključne kosti, krvarenja iz nosa, povreda glave i drugih povreda, izjavila je koordinatorka takmičenja i instruktorka prve pomoći Gordana Bjelić.

Organizatori takmičenja kažu da je na poligonima pobedilo znanje i da će se rad sa učenicima nastaviti i u narednom periodu. Na međuregionalno takmičenje plasirala se ekipa OŠ „Nikodije Stojanović Tatko”, koja je osvojila prvo mesto.

crveni krst 1

Fotografije: Dragi Stojković

1 KOMENTAR

  1. На Међурегионално такмичење пласирала се екипа подмладка из ,,Таткове” и екипа омладине црвеног крста из медицинске школе,, Др Алекса Савић.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime