Telefoni za pomoć ugroženim Prokupčanima za hranu i lekove

0

Grad Prokuplje je formirao štab volonterske pomoći 65+ u okviru koga je organizovan kol centar za nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova za najstarije sugrađane sa našeg područja. Brojevi telefona putem kojih se mogu naručiti osnovne životne namirnice su 027/324862 i 027/324625, dok se lekovi, uz savet farmaceuta, mogu naručiti putem broja telefona Apoteke, 027/8100710.

– Štab volonterske pomoći 65+ je osnovan da bi naši najstariji sugrađani, mere zabrane kretanja lakše prebrodili. Treba reći da ćemo nabavku namirnica i lekova obavljati za sve naše žitelje starije od 65 godina, kako sa gradskog, tako i sa seoskog područja, koji nemaju ko da im pomogne i za njih obavi nabavku, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Porudžbine za lekove primaju se od 8 do 12 sati, a isporuka će se organizovati u skladu sa zabranom kretanja koja stupa na snagu od 17 sati. Što se tiče životnih namirnica, porudžbine će kol centar primati u vremenu od 8 do 16, a isporuka će se organizovati sutradan. Savet našim starijim sugrađanima je da pripreme nabavku za celu nedelju, i da spreme podatke, jer prilikom narudžbine mora da se pored imena i prezimena, dostavi ulica i broj, ali i matični broj i datum rođenja, a sve u cilju da se izbegnu nepravilnosti i zloupotrebe.

Novac volonteri neće uzimati unapred, već će se naplata vršiti prilikom dostavljanja namirnica i lekova.

Cela akcija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koje će pratiti njeno sprovođenje, a sve u cilju sprečavanja zloupotreba.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime