Teško na putevima Rasinskog okruga

0

Saobraćaj na putevim a Rasinskog okruga odvija se veoma teško, jer većina saobraćajnica nije očišćena od snega, pa se učesnicima u saobraćaju preporučuje veoma oprezna vožnja.

Put prema Kopaoniku iz pravca Brzeća je prohodan uz obaveznu upotrebu lanaca, a slična situacija je i sa druge strane ove planine, iz pravca Jošaničke Banje.

Većina lokalnih puteva u okruženju Kruševca, Brusa, Aleksandrovca, Trstenika i Varvarina nije očišćeno od snega, a autobuske linije su prema najudaljenijim planinskim selima skraćene.

U kruševačkom kraju autobusi idu do Cerove, Malog Šiljegovca, Resavice i Male Reke, tako da su udaljenija mesta ostala bez autobuskog gradskog prevoza.

Saobraćaj ka mestu Topola odvija se do sela Stanci, prema Makrešanu do prve stanice, za Sebečevac do Doljana, prema Bovanu do Pasjaka, za Jastrebac do sela Buci i za selo Parcane do Krčina.

Situacija nije mnogo bolja ni u centru Kruševca, gde većina ulica i trotoara nije očišćeno, pa su zbog nevolja građana učestali telefonski pozivi Komunalne policije.

ciscenje-krusevacke-ulice

Kako saznajemo, zbog nečišćenja snega na ulicama i trotoarima još nije izrečena ni jedna mandatna kazna, a ona za fizička lica iznosi 5.000 dinara.

U Kruševcu i okruženju se do sredine nedelje očekuju niske temperature, mraz i poledica na putevima, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja, a pešacima se sugeriše da se bez preke potrebe uzdrže od izlazaka na ulice i trotoare, koji su već sada zaleđeni.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime