Testirano 20 radnika kuršumlijskog Doma zdravlja na korona virus

0

Danas je testirano 20 radnika Doma zdravlja Kuršumlija na kovid 19, a koji su bili u mogućem kontaktu sa zaraženima od ovog virusa.

Testiranje je usledilo nakon što je desetak radnika Doma zdravlja uzelo bolovanje, a neki od njih su imali zdravstvene tegobe u vidu povišene temperature i upale pluća.

Nekoliko medicinskih radnika za koje postoji sumnja da su možda oboleli od ovog virusa je udaljeno sa posla i oni se nalaze u samoizolaciji.

Istovremeno, trudnica u osmom mesecu trudnoće iz Кuršumlije koja je inficirana od supruga koji je preležao kovid 19, smeštena je danas na privremeno respiratorno odeljenje kuršumlijskog Doma zdravlja.

Prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke  ove ustanove, trudnica je posle odluke Vlade da oboleli od korone virusa ne smeju biti na kućnom lečenju, poslata u Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu, odakle je prosleđena u halu Čair, ali je posle mišljenja nadležnih lekara da ne sme da bude u karantinu  u hali, vraćena u privremeno odeljenje pri kuršumlijskom Domu zdravlja.

U Kuršumliji je zvanično pored trudnice i njenog supruga koji je izlečen od korone virusa obolela još jedna mlađa osoba, dok se troje njih nalazi u prokupačkoj bolnici čiji se rezultati očekuju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime