Tijani Petrović treća nagrada za režiju, Ljilji Ilić za najbolju epizodnu ulogu

0

“Hrabro, drugačije, lokalpatriotski. Sve pohvale.” – ovako je žiri FAPOR-a komentarisao predstavu “Ana je čekala” u režiji Tijane Petrović i ocenio da zaslužuje treću nagradu. Pored režije, posebne pohvale i nagradu za sporednu žensku ulogu u istoj predstavi dobila je glumica Ljiljana Ilić.

Nakon odličnog igranja u petak 3. novembra na sceni Leskovačkog kulturnog centra, glumci Amaterskog pozorišta “Hranislav Dragutinović” ponovo su se popeli na scenu, ovog puta da prime nagrade.

– Ponosimo se što je naša predstava primećena, a posebno zbog komentara “Hrabro, drugačije, lokalpatriotski”. Ljiljina nagrada je nešto što smo iskreno i očekivali – rekla je rediteljka predstave Tijana Petrović.

Jednoglasnu odluku da treća nagrada za režiju pripadne Tijani Petrović, a nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu Ljiljani Ilić doneo je žiri u sastavu Milorad Milinković, Dejan Tončić i Tanja Krčmarik.

– Posebno pozdravljamo odluku i hrabrost reditelja i pozorišta da radi dramu autorke koja nije afirmisana, i uz to svoje sugrađanke. To je retkost u današnje vreme, a posebno što su oni to sa uspehom izveli. U principu, verujemo da je to put kojim treba naša pozorišta da idu, da podrže mlade autore iz svojih sredina – rekao je poznati reditelj Milorad Milinković.

Iako joj je ovo prva uloga nakon 20 godina, Ljiljana Ilić je uspela da očara ne samo prokupačku i leskovačku publiku, već i ugledni žiri, pa je tako njena rola ocenjena kao “bombona od epizode”.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime