TOK – časopis vredan čitanja

0

Poslednji broj časopisa TOK, 52. po redu, predstavljen je u sali Narodne bibliotekeRade Drainac.

Najnoviji broj časopisa za književnost, umetnost, kulturu i društvena pitanja, koji postoji već pola veka, predstavili su večeras glavni i odgovorni urednik Dragan Ognjanović, urednik poezije Ljubiša Krasić, urednica proze Milka Tošić, urednik eseja i kritike Dragan Barjaktarević i urednik za društvena pitanja Saša Milovanović.

– Uz 52. broj TOK-a vreme će biti ispunjenije smislom. Uz 52. Broj TOK-a zima će biti toplija.  Uz 52. broj TOK-a upoznaćete nove ljude i predele. Uz 52. broj TOK-a saznaćete nešto što niste znali, rekao je Ognjanović.

U ovom broju čitaoci će imati prilike da čitaju poeziju nekih već dugo poznatih pesničkih imena Toplice, ali i poeziju mlađih stvaraoca, članova Književne omladine Prokuplja. Poseban odeljak posvećen je ovogodišnjim Drainčevim i Sretenjskim susretima. Istoriografiski deo časopisa zauzeli su tekstovi o Gvozdenom puku i Pločniku, dok je esejistički deo usmeren na temu školstva i obrazovanja. Časopis je ulepšan ilustracijama Bate Stajkovića i Marije Mladenović.

– Nama je posebna čast što se u ovom broju nalazi dosad neobjavljeni tekst Svetislava Maksimovića o Draincu. Tekst je napisan neposredno posle Drainčeve smrti, pre 72 godine i otkriva još neispričanu priču o najpoznatijem našem pesniku, rekao je Dragan Barjaktarević.

Izdavači časopisa Dom kulture i Književno društvo „Rade Drainac“ najavili su novi broj TOK-a za proleće.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime