Toplički pčelari na Brogradskom sajmu

0

Sedmi državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem održan je ovog vikenda u prestonici. Među mnogobrojnim posetiocima, Sajam su zajednički posetili članovi pčelarskih udruženja „Pčelica“ i „Jastrebac“ iz Prokuplja.

Predsednici prokupačkih udruženja Vukić Joksimović i Ivan Đorđević izjavili su da je ova poseta bila izuzetno korisna za pčelare i da su oni na Sajmu imali šta da vide i čuju.

– Da prirodnih potencijala u Toplici ima za razvoj pčelarstva je neosporno. Uz stalnu edukaciju i ulaganja u novu opremu pčelarstvo može da bude dobar izvor prihoda, rekao je Joksimović i dodao da Udruženje pčelara „Pčelica“ 27.marta organizuje predavanje za voćare, pčelare i stručnjake iz oblasti zaštite bilja.

– Predavanja eminentnih stranih i domaćih stručnjaka iz različitih oblasti pčelarstva, izloženi pčelarski proizvodi i oprema, razmena iskustava sa pčelarima iz drugih gradova Srbije je bila jednistvena prilika na kojima su učestvovali i videli naši članovi, izjavio je on i naglasio da se na ovakvim manifestacijama može videti šta je to što nedostaje prokupačkim pčelarima i na koji način se može unaprediti ova grana poljoprivrede.

Prema njegovim rečima članovi ovog Udruženja planiraju odlazak u Kamenovo kod Petrovca na Mlavi, gde će se tokom aprila održani mini-sajam pčelarstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime