Toplički pesnici oduševili Paraćince

0

Paraćin je prošlog petka obeležio jubilej – dve decenije Svetosavskog pesničkog maratona. Među učesnicima i nagrađenima bili su i toplički pesnici.

Svetosavski pesnički maraton ima dugu tradiciju, a Topličanima je poznat pre svega zbog jedne od organizatora, prokupačke pesnikinje Olge Mančić Lodike. Jedan od zanimljvijih i vodećih pesničkih susreta u zemlji, već godinama prate i toplički pesnici. Svoje učešće na ovogodišnjem Svetosavskom maratonu uzeli su Zorica Prentić, Miloš Stojiljković i Saša Milovanović, dok je Ljubiša Krasić, kao predsednik Književnog društva „Rade Drainac”, pozvan kao član žirija.

– Svetosavski maraton u Paraćinu tradicionalno okuplja prijatelje. Ne sastajemo se samo kao pesnici i kao stvaraoci koji žele da podele sa drugima svoje misli, već kao prijatelji koji se dugo nisu videli. Pored domaćina i nas, tu su pesnici iz Aleksinca, Kruševca, Ćuprije, Trstenika. Iskoristio bih ovu priliku da ih sve još jednom pozovem na Sretenjske pesničke susrete u Prokuplju za dve nedelje, rekao je Saša Milovanović, pesnik i urednik književnog programa Doma kulture Prokuplje.

Svetosavski maraton okupio je 80 pesnika iz 16 gradova, što još jednom potvrđuje jake prijateljske pesničke veze.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime