Topličkim poljoprivrednicima uručeni prvi traktori

1

Registrovanom poljoprivredniku Milanu Arsiću iz prokupačkog sela Bumburek uručen je novi traktor. Ovaj traktor, koje Ministarstvo poljoprivrede subvencioniše sa 50%, kupio je na osnovu Pravilnika o kupovini nove mehanizacije, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede jeste da se podsticajima za kupovinu novih traktora pomogne poljoprivrednicima koji imaju male površine koje obrađuju.

 – Izuzetno sam zadovoljan što sam dobio novi traktor koji će mi mnogo značiti u radu. Mehanizacija koju sada imam stara je više od 30 godina. Novim poljoprivrednim mašinama znatno ću lakše obrađivati skoro tri hektara zemlje, a smanjiću i troškove proizvodnje – rekao je Arsić.

Pomoć za kupovinu mehanizacije pružio mu je Vladan Marković, vlasnik Agencije za savetovanje poljoprivrednih proizvođača “Konsultant-agrar” iz Prokuplja.

Ključeve novog traktora za nekoliko dana očekuje i Zvonimir Krstić iz Gornje Stražave koji obrađuje više od tri hektara zemlje, a rešenje o kupovini novog traktora dobio je i Milivoje Stošić iz Reljinca. Do kraja jula nove traktore trebalo da dobije još 10 registrovanih poljoprivrednika.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime